ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 





Ειρήνη και Χάος (Peace and Chaos)


Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, αφού σε καμία τάξη δεν επενδύει. Αντίθετα επενδύει στο Χάος. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθότι ο αρχηγός της δεν είναι άλλος από τον βασιλιά του χάους, δηλαδή τον Σατανά.

Στο έργο μας «Απολογητισμός – Ομολογητισμός» διατυπώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας ως προς την εννοιολογία των Λεξικών του λήμματος «ΧΑΟΣ».

Χάος η κατάσταση του σύμπαντος προ της δημιουργίας του κόσμου. Επίσης, η υποχθόνιος άβυσσος, το άπειρο σκότος, μέγα χάσμα, βάραθρο, πλήρης σύγχυση, αταξία.

Η διπλή μας αντίθεση (του Απολογητισμού - Ομολογητισμού) με τα φιλολογικά και φιλοσοφικά Λεξικά είναι ότι τα μεν πρώτα δηλώνουν πως χάος σημαίνει η προ της Δημιουργίας κατάσταση και τα δεύτερα με πειστήρια, κυρίως του προπερασμένου και περασμένου αιώνα, αλλά και παλαιότερα, μας πληροφορούν για την «τυχαία δημιουργία» του σύμπαντος κόσμου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον Δαρβινισμό. Όλα αυτά είναι μια αντίθεη πλάνη και η οποία δεν επηρέασε τις μάζες των Ιουδαίων και των Μουσουλμάνων. Επηρέασε όμως σημαντικά τις αιρετικές χριστιανικές μάζες της Δυτικής Ευρώπης και προς τα μέσα του 20ου αιώνα άρχισαν να επηρεάζονται και πλήθος Ορθοδόξων Χριστιανών, κυρίως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
















Ο ουσιαστικός ερευνητής – μελετητής σήμερα γνωρίζει άριστα πως πολλά από τα τεκμήρια αυτής της αντίθεης πλάνης δεν ευσταθούν επιστημονικά και πραγματικά ορθολογικά. Βέβαια οι ΔΗΘΕΝ ερευνητές – μελετητές επιμένουν εκούσια, ή ακούσια στις πλάνες τους, σε βαθμό να διερωτόμαστε αν στέκουν καλά στην ψυχοπαθολογική τους κατάσταση, αφού πολλά από τα επιχειρήματά τους είναι εκτός ΛΟΓΙΚΗΣ!

Συνεχίζουν όμως το της παρανόησης, γιατί απλά και εγωιστικά και κακοπροαίρετα μισούν τον Θεό, Δημιουργό του παντός, επειδή φαντασιώνονται πως είναι αυτοί θεοί της φθοράς (Νεοεποχίτικος στόχος). Αυτό τους βολεύει να ζουν χωρίς να αντιλαμβάνονται τη δυστυχία τους…

Για μας δεν υπήρχε κανένα χάος προ της Δημιουργίας και τίποτα το τυχαίο. Εμείς ομολογούμε ότι ο απειροτέλειος Θεός δημιούργησε εκ του μηδενός το σύμπαν, τον ουρανό και τη γη.  Η γη ήταν αόρατη, αδιαμόρφωτη και απρόσφορη για το ζωικό και φυτικό κόσμο. Σκοτάδι απλωνόταν πάνω από τα ύδατα που τη σκέπαζαν, το δε ζωοποιό Πανάγιο Πνεύμα εφέρετο πάνω από τα ύδατα και περιέβαλλε αυτή.

Εκεί λοιπόν βασίλευε μία ενδοτριαδική σιγή και γαλήνη, όπως μας διδάσκει ο Άγιος Ανδρέας ο διά Χριστόν σαλός.

Εκεί η Τάξη και η Ειρήνη. Με την πτώση του Εωσφόρου δημιουργήθηκε μέγα χάσμα, δηλαδή ΧΑΟΣ, όπου χάθηκε η Τάξη και η Ειρήνη. Ο άνθρωπος με την πτώση του έγινε μέτοχος αυτών και της φθοράς. Άρα Ειρήνη και Χάος βρίσκονται σε σχάση και καθόλου σε σχέση.

Ο Θεός υπήρχε ανέκαθεν και υπάρχει και θα υπάρχει με τον άναρχο Υιό και Λόγο και με το πανάγιο και ζωοποιό Πνεύμα Του.

Ας δοξάσουμε τον Αγιοτριαδικό Θεό και ας απέχουμε από τις αμαρτίες για να βρισκόμαστε στο φως, την τάξη και την ειρήνη Του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου