ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 4

 



ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 4


Προσέχετε να μη φοβηθείτε·

Μας παραγγέλλει Κύριος ο Θεός


«Μελλήσετε δέ ἀκούειν πολέμους καί ἀκοάς πολέμων• ὁρᾶτε μή θροεῖσθε• δεῖ γάρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστί τό τέλος. ἐγερθήσεται γάρ ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, καί ἔσονται λιμοί καί λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους• πάντα δέ ταῦτα ἀρχή ὠδίνων». - Ερμηνεία: Θα ακούσετε δε πολέμους και φήμας περί πολέμων. Προσέχετε να μη φοβηθείτε· διότι είναι ανάγκη όλα να γίνουν, αλλά δεν είναι ακόμη το τέλος. Διότι θα σηκωθεί έθνος εναντίον έθνους και βασίλειον εναντίον βασιλείου και θα γίνουν πείνα και επιδημίαι και σεισμοί κατά διαφόρους τόπους. Όλα δε αυτά είναι η αρχή των πόνων.  (Ματθ. κδ’, 6-8)1 . 



Όταν οι μαθητές του Κυρίου μας ρώτησαν πότε θα έλθει το τέλος, Εκείνος μεταξύ όλων των άλλων Σημείων είπε και τα ανωτέρω. Πριν δηλαδή έλθει η Δευτέρα Παρουσία θα πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθούν όλα αυτά που αναφέρονται στο ΚΔ΄ του Ματθαίου και στο ΚΑ΄ του Λουκά και μεταξύ αυτών οι πόλεμοι, οι ακοές πολέμων, οι πείνες, οι αρρώστιες, οι επιδημίες, οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πυρκαγιές, οι τυφώνες, οι πλημμύρες, τα τσουνάμια, οι θεομηνίες και όλα τα άλλα δεινά.

Ζούμε σε αποκαλυπτικούς και έσχατους χρόνους. Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει,  τα έσχατα είναι παρόντα και ερχόμενα. Δηλαδή τα έσχατα του σύμπαντος κόσμου ερχόμενα, ενώ τα έσχατα του κάθε ανθρώπου παρόντα.

Τα γεγονότα που συμβαίνουν, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε εγχώριο, δείχνουν πως έχουμε μπει στα χρόνια της εκπλήρωσης των προφητειών, που αναφέρονται για τα έσχατα χρόνια του κόσμου και για τη Δευτέρα ένδοξη Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και όπου κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα συντελεστεί. Ήδη πολλά από αυτά τα γεγονότα έχουμε ήδη αρχίσει να τα ζούμε και να τα  αντιλαμβανόμαστε αφού τους δίνουμε διαφορετική βαρύτητα από τη συνηθισμένη. Αντιλαμβανόμαστε όμως, αν όχι όλοι, αρκετοί και για γεγονότα που πρόκειται να συμβούν στο εγγύς μέλλον. Όλα  αυτά μας υποχρεώνουν άμεσα να γυρίσουμε την πλάτη μας στις λογής-λογής αμαρτίες μας και να απομακρυνθούμε τάχιστα από αυτές και να πλησιάσουμε το Ιησού Χριστό μας με τη βοήθεια της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας Του, όπου Αυτός είναι η Κεφαλή και ο κλήρος με τον λαό το Σώμα Του.

Θα χαθεί όμως ο καθένας μας, λαϊκός ή κληρικός, αν υιοθετήσει το νεοποχίτικο και σατανικό συγκριτισμό προκειμένου να εξάγει τάχα ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης θα οδηγηθούμε σε οδό απώλειας αν το αμαρτωλό τυχόν παράδειγμα Ιεραρχών και Ιερωμένων μας σβήσει την Αλήθεια πως η Εκκλησία μας είναι η Σωτηρία μας και η οποία θα εκδιωχθεί από τον Αντίχριστο αλλά θα εξέλθει Νικητής, αφού αυτός ο υιός της ανομίας και της απώλειας θα εκμηδενιστεί τάχιστα από τον Υιό και Λίγο του Θεού του Ζώντος, Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ας μη φοβόμαστε διότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν, όπως μας λέγει ο Κύριος. Ας βαδίσουμε με αγάπη και σύνεση ως Έθνος βαπτισμένο εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος· αδιαλείπτως λέγοντες: «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με και Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς». 

Ζούμε σε αποκαλυπτικούς και έσχατους χρόνους. Όμως ο Θεός που δημιούργησε από αγάπη τον άνθρωπο δεν τον άφησε στην τύχη του αλλά στη γενικότερη πρόνοιά Του. Μας αποκάλυψε όλα τα γεγονότα που θα γίνουν στο μέλλον και αφορούν τη σωτηρία της ψυχής μας. 

Ο Θεός Πατέρας μίλησε και μας αποκάλυψε τα μελλούμενα δια του Υιού Του, Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, των Αγίων Αποστόλων και δια των Αγίων Του Προφητών. 

Πολλές προφητείες εκπληρώθηκαν κατά γράμμα διότι έφθασε ο καιρός τους και υπολείπονται λίγες ακόμη που και αυτές θα εκπληρωθούν κατά γράμμα όταν φθάσει ο καιρός τους.

Οι προφητείες μας δίνονται για να πάψουμε να είμαστε χλιαροί με την Πίστη μας, να γίνουμε θερμοί και να δώσουμε τη δέουσα προσοχή ώστε όταν έρθουν τα δύσκολα γεγονότα να μη βρεθούμε αδύναμοι ψυχικά και ηθικά. Να μπορέσουμε δηλαδή να σταθούμε εκεί που πρέπει και να αντισταθούμε αγωνιζόμενοι ως πιστοί «άχρι θανάτου» στον Κύριό μας.

Οι πόλεμοι που προφητεύονται και μας έχουν προειπωθεί με προφητείες είναι ζήτημα της Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής των ανθρώπων, που όπως όλα στηρίζονται στην Αρχή της Αιτίας και του Αποτελέσματος, στην ίδια Αρχή στηρίζονται και αυτά. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε ως άνθρωποι να διακρίνουμε την ουσιαστική και πραγματική Αιτία που γίνονται όλα αυτά και τα οποία τα αντιλαμβανόμαστε ως αποτελέσματα. Βέβαια ο προφητικός λόγος που πηγάζει από τον Ένα αληθινό Αγιοτριαδικό Θεό, δεν περιορίζεται μόνο στους φονικούς πολέμους των πτωτικών ανθρώπων, αλλά επεκτείνεται παντού. Μας προειδοποιεί για καταστροφές, πανδημίες, πείνες και άλλα. Αυτό γίνεται γιατί όπως είπαμε το ανθρώπινο γένος εντάσσεται στη γενικότερη θεία Πρόνοια.   



1. Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Τὸ πρωτότυπον κείμενον μὲ νεοελληνικήν μετάφρασιν. ΕΚΔΟΣΙΣ Γ΄  ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου